By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0491 085 545 info@groupfema.be Spurriestraat 10 08:00 - 18:00

Services

Bij Groupfema monteren we jouw nieuwe keuken van begin tot eind. Van ontwerpen en het plaatsen van leidingen en elektra tot het aansluiten van de apparatuur.

Diensten aangeboden door

Femasol - B2C

BESPAAR OP UW ENERGIEFACTUUR DANKZIJ AIRCONDITIONING

Om uw woning het hele jaar door aangenaam op temperatuur te houden, blijft airco een slimme keuze. Zeker als er al PV-panelen op uw dak liggen. Dan koelt u op zonne-energie. Gratis en voor niets!

WARMEN EN KOELEN

Een airco is niet meer of minder dan een lucht-lucht warmtepomp, en werkt op exact dezelfde manier als een koelkast met een A+-label. U kan er zowel mee verwarmen als koelen. Twee vliegen in één klap dus. Voor nieuwe en bestaande woningen.

IDEAAL VOOR RENOVATIES

Heeft u vijftien of twintig jaar geleden gebouwd? En produceren uw zonnepanelen meer energie dan u verbruikt? Verwarm uw woning dan met een airco op zonnestroom. U boekt dubbele winst:

 1. U hoeft niet de hele verwarmingsinstallatie te vervangen
 2. Maar geniet wel van energiezuinige verwarming en koeling

Deze oplossing is ook perfect om uw elektrische vloer- of accumulatieverwarming te vervangen.

 

Volledige keukeninstallatie van a tot z door Groupfema

Zie je op tegen het ontwerp, installatie en afwerking van je nieuwe keuken? Groupfema voor keukeninstallatie is er voor jou. Onze vakkundige medewerkers ontwerpen en plaatsen de keuken van begin tot eind en gaan pas weg als alle puntjes op de i staan. Ontzorging van A-Z van jouw keukeninstallatie: dat is waar Groupfema voor staat.

 

Installatiewerk en afwerking

Iedere nieuwe keuken begint met het aanleggen van de basis. Een van de belangrijkste aspecten is het plaatsen van leidingwerk. Dit is nodig voor de watertoevoer en -afvoer, elektra voorzieningen en luchtafvoer. Natuurlijk wordt bij het aanleggen van de leidingen rekening gehouden met jouw wensen. Waar mogelijk werken wij de leidingen netjes weg in plafonds, muren of de vloer.

 

Door onze jarenlange ervaring zijn wij bekend met de verschillende keuken types. Wij gaan zorgvuldig aan de slag en zijn vooraf duidelijk over de kosten. Daarom zijn bij onze offertes alle kosten inbegrepen, ook transport en installatiekosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Professionele keukenmontage

Zodra het leidingwerk klaar is, gaan we verder met het plaatsen en afstellen van de keukenkasten. Wij checken of de vloer vlak is en kijken of er nog oneffenheden op de wanden zijn. Alle aansluitingen worden nagekeken en dan kan de plaatsing beginnen.

 

Alle onderdelen van de keuken worden waterpas geplaatst. Zodra het keukenblad en de wasbak op hun plek zitten, wordt het water en de elektra aangesloten. Daarna gaan wij aan de slag met het installeren van de apparatuur zoals een vaatwasser, magnetron, oven en kookplaat. Voordat je het weet is de klus geklaard en kun jij heerlijk genieten van je nieuwe keuken!

 

Een nieuwe keuken laten installeren? Vraag hier gemakkelijk een offerte aan!

Bij het renoveren van een badkamer komt heel wat kijken. Er duiken geregeld onverwachte problemen op.

Benieuwd naar een prijs op maat van jouw project?

STAPPENPLAN BADKAMER RENOVEREN

Om de renovatiewerken vlot en aangenaam te laten verlopen, moet je enig voorbereidend werk uitvoeren. Maak een afspraak en kijk samen met onze vertegenwoordiger na hoe en wat vernieuwd en aangepakt moet worden en hoeveel dit u zal kosten. Zo voorkom je onvoorziene kosten, tijdverlies en frustraties eens de werken van start gaan.

MAAK SAMEN MET ONZE VERTEGENWOORDIGER EEN GRONDPLAN

De meeste badkamermeubels en sanitaire toestellen hebben standaard afmetingen. Naar de winkel hollen ZONDER DESKUNDIG ADVIES om alles op te meten is dus helemaal niet nodig.

Als je één badkamer hebt, is het belangrijk dat het renoveren goed opschiet. Daarom doen wij ons best, om alles op voorhand te bestellen en te stockeren alvorens de badkamer uit te breken.

Wil je voor de plaatsing alleen onze installateur, dan zullen wij u moeten teleur stellen. De meeste vakmannen plaatsen geen sanitair dat elders gekocht is. Dit omdat wij de producten niet kennen en/of geen garantie kunnen geven op de kwaliteit, plaatsing of levensduur.

Bij ons bestellen wil daarom niet zeggen dat je veel meer gaat betalen. Vaak komt het net iets goedkoper uit dan de sanitair winkel omdat wij aan 6%BTW kunnen factureren.

Eens de badkamer uitgebroken is, kunnen we makkelijk nagaan of de toevoerkranen en afvoerbuizen nog naar behoren werken.

Heb je nog budget over, dan raden wij onze klanten altijd aan om een waterontharder ook te nemen. Zo voorkomen we dat de leidingen dichtslibben en er vuile kalkplekken op je sanitair komt

De kostprijs van een nieuwe badkamer hangt dikwijls af van twee belangrijke factoren: de materiaalkeuze en de staat van uw huidige badkamer. Onderstaande cijfers geven alvast een goede indicatie over de kostprijs. Let wel op!

PRIJS BADKAMERTEGELS

Kwalitatieve keramische tegels beginnen vanaf €35 per vierkante meter en kunnen al snel oplopen tot €70. Voor een correcte kostenraming mag je op een gemiddelde rekenen van €50 per vierkante meter.

KIEZEN VOOR EEN VAKMAN OF DE WERKEN ZELF UITVOEREN? 

Of je best kiest voor een vakman of de werken zelf uitvoert hangt niet alleen af van je budget. Door te werken met één partij krijg je vaak ook een interessantere korting op de aankoop van materialen. Gaat er bovendien iets stuk tijdens de plaatsing, dan neemt de installateur de kosten voor zijn rekening. 

Bij een complete badkamerrenovatie maken de werkuren zo’n 25 tot 35% uit van de totale prijs. Dit bedrag is best verwaarloosbaar als je rekening houdt met de extra kortingen, de efficiëntie en degelijkheid van de uitgevoerde werken. Het loont dus zeker om eerst even aan te kloppen bij FEMASOL! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend uw prijsofferte aan bij ons uw badkamerspecialist.

WARMTEPOMPEN VOOR NIEUWE EN BESTAANDE WONINGEN

Met een warmtepomp kiest u voor de verwarming van de toekomst. Zowel in nieuwbouw als renovatie. Maar u moet wel de juiste keuzes maken! In functie van uw energiebehoefte én het beschikbare budget. 

HERNIEUWBARE ENERGIE

Welke warmtepomp u ook kiest, u wint altijd. Naast de geothermische warmtepompen zijn ook de prijsgunstige lucht-luchtwarmtepompen en lucht-watersystemen energiezuiniger dan ooit. En dankzij hun hoge efficiëntiecoëfficiënt (COP) voldoet u zonder problemen aan de strengste EPB-eisen voor hernieuwbare energie.

GROOT COMFORT

Zo profiteert u onmiddellijk van een lagere energiefactuur, zonder aan comfort in te boeten. Integendeel! Met de warmtepompen van Energiecenter Geuns verwarmt u uw nieuwe of bestaande woning op lage temperaturen, en toch geniet u van aangename warmte. En net dat is dé sleutel tot energiebesparing.

 

Content wordt geladen

Content wordt geladen

VENTILATIE OP UW MAAT

Hoe beter we isoleren, hoe belangrijker het is dat we de woning ook goed ventileren. Een ventilatiesysteem C of D is dan ook een absolute must in elke nieuwbouw of energetische renovatie. Bij Energiecenter Geuns krijgt uw ventilatie alle aandacht.

WELK VENTILATIESYSTEEM HEEFT U NODIG?

Twijfelt u tussen systeem C of D? Geen zorgen: wij denken met u mee. In functie van uw wensen, budgettaire mogelijkheden en het gewenste E-peil.

SYSTEEM D OF SYSTEEM C(+)

Dit is de meest uitgebreide manier van ventileren, waarbij u zowel de toevoer- als aanvoerlucht mechanisch controleert met een ventilator. Deze balansventilatie biedt tal van voordelen:

 • Optimale energiescore dankzij warmterecuperatie
 • Ideale vochthuishouding in uw woning
 • Extra comfort in de leefruimte
 • Vraagsturing is mogelijk (op basis van metingen van de luchtkwaliteit)

Daar tegenover staan wel een iets hoger prijskaartje en een beperkt onderhoud.

RR-Project B2B

 

Staalbouw is het construeren met staal in de bouwwereld en in de civiele techniek. Het betreft enerzijds op zichzelf staande bouwwerken zoals vakwerkmasten, kranen, en brugconstructies, en anderzijds staalconstructies, die een constructie-element vormen in een gebouw. Gebouwen kunnen zijn opgebouwd uit stalen of hybride draagconstructie, al dan niet met andere karakteristieke stalen bouwdelen. Dergelijke toepassingen zijn te vinden in de utiliteitsbouw, industriebouw, en woningbouw, en verder ook in infrastructurele werken.

Staalconstructies worden in het algemeen opgebouwd uit gewalste balken, het zogenaamde profielstaal, uit plaatmetaal, en of buizen vervaardigd van constructiestaal. In deze staalconstructies worden de constructiedelen met elkaar verbonden door schroeven, lassen of klinken. Een belangrijk ontwerpelement daarbij is de knoopplaat, die de afzonderlijke elementen van de structuur met elkaar verbindt. Sommige bouwconstructies zijn geheel samengesteld uit staal, terwijl veel andere bouwwerken worden opgebouwd uit een skeletconstructie in beton en staal.

Staalconstructies dienen te voldoen aan ontwerpvereisten van stijfheid en sterkte vastgelegd in verschillende normen. De eurocode heeft een algemene norm voor het ontwerp van staalconstructies, de Eurocode 3: Ontwerp van staalconstructies (EN 1993). Stalen componenten, die aan het weer worden blootgesteld, dienen te worden voorzien van een oppervlaktebehandeling ter beschermd tegen corrosie. In bouwconstructies worden ook eisen gesteld aan de brandveiligheid, waaraan kan worden voldaan door het gebruik van brandwerende coatings.

bron: wikipedia

STRUCTUUR

Structureel beton vereist twee belangrijke ingrediënten: het beton en het wapeningsstaal. Naspannen gebruikt de sterke punten van deze componenten en combineert ze om een ​​effectiever en economischer constructiesysteem te produceren dan conventioneel gewapend beton. Beton is een relatief goedkoop bouwmateriaal dat gemakkelijk verkrijgbaar is, milieuvriendelijk is, gemakkelijk in elke vorm kan worden gevormd en zeer sterk is in compressie. Beton is echter relatief zwak in spanning. Om deze reden zie je vaak scheuren in beton. Staal heeft een zeer hoge treksterkte en is een uitstekend materiaal om te gebruiken bij trekspanningen. Bouwers hebben eeuwenlang beton en staal gecombineerd om te profiteren van de sterke punten van deze twee materialen door “gewapend beton” te gebruiken. Conventioneel wapeningsstaal in beton is echter passieve wapening die inactief blijft totdat er spanningen ontstaan, beweging optreedt en scheuren ontstaan. De vervormingen op het wapeningsoppervlak grijpen vervolgens in op het beton om de scheuren bij elkaar te houden. Bij het naspannen van het staal gaat deze combinatie van materialen nog een stap verder door het staal voor te spannen in het beton om het beton in voorpersing te plaatsen.

VOORGESPANNEN

Het voorgespannen staal verhoogt typisch de treksterkte met ongeveer twee keer die van het niet-voorgespannen beton. Dit zorgt voor meer sterkte en stijfheid met minder materialen, dus een veel betere efficiëntie en zuinigheid.

NAGESPANNEN

Nagespannen stalen kabels hebben een treksterkte van 270.000 pond per vierkante inch (PSI) in vergelijking met zacht betonstaal met een typische treksterkte van 60.000 pond per vierkante inch. Naspankabels worden op de juiste lengtes gefabriceerd en afgeleverd op de locatie waar ze eenvoudig worden afgewikkeld en in de vormen worden geplaatst voordat ze met beton worden geplaatst. Naspanwapening moet sneller worden geïnstalleerd dan wapeningstaal, wat de bouwtijd en -kosten vermindert. Kortom, een constructie van nagespannen beton geeft u meer sterkte per dollar dan conventioneel gewapend beton en, mits goed ontworpen en geconstrueerd, minder scheuren.

 


Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte, waarbij het materiaal op de verbindingsplaats in vloeibare of deegachtige toestand wordt gebracht (hoewel er ook uitzonderingen zijn, zie kouddruklassen), terwijl al of niet materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd, waarbij continuïteit ontstaat tussen de te verbinden delen.

Anders dan bij solderen smelt bij lassen ook het materiaal van het werkstuk, dus niet alleen het toevoegmateriaal.

Bron: Wikipedia

Content wordt geladen

Diensten aangeboden door

Femasol - B2C

BESPAAR OP UW ENERGIEFACTUUR DANKZIJ AIRCONDITIONING

Om uw woning het hele jaar door aangenaam op temperatuur te houden, blijft airco een slimme keuze. Zeker als er al PV-panelen op uw dak liggen. Dan koelt u op zonne-energie. Gratis en voor niets!

WARMEN EN KOELEN

Een airco is niet meer of minder dan een lucht-lucht warmtepomp, en werkt op exact dezelfde manier als een koelkast met een A+-label. U kan er zowel mee verwarmen als koelen. Twee vliegen in één klap dus. Voor nieuwe en bestaande woningen.

IDEAAL VOOR RENOVATIES

Heeft u vijftien of twintig jaar geleden gebouwd? En produceren uw zonnepanelen meer energie dan u verbruikt? Verwarm uw woning dan met een airco op zonnestroom. U boekt dubbele winst:

 1. U hoeft niet de hele verwarmingsinstallatie te vervangen
 2. Maar geniet wel van energiezuinige verwarming en koeling

Deze oplossing is ook perfect om uw elektrische vloer- of accumulatieverwarming te vervangen.

 

Content wordt geladen

Volledige keukeninstallatie van a tot z door Groupfema

Zie je op tegen het ontwerp, installatie en afwerking van je nieuwe keuken? Groupfema voor keukeninstallatie is er voor jou. Onze vakkundige medewerkers ontwerpen en plaatsen de keuken van begin tot eind en gaan pas weg als alle puntjes op de i staan. Ontzorging van A-Z van jouw keukeninstallatie: dat is waar Groupfema voor staat.

 

Installatiewerk en afwerking

Iedere nieuwe keuken begint met het aanleggen van de basis. Een van de belangrijkste aspecten is het plaatsen van leidingwerk. Dit is nodig voor de watertoevoer en -afvoer, elektra voorzieningen en luchtafvoer. Natuurlijk wordt bij het aanleggen van de leidingen rekening gehouden met jouw wensen. Waar mogelijk werken wij de leidingen netjes weg in plafonds, muren of de vloer.

 

Door onze jarenlange ervaring zijn wij bekend met de verschillende keuken types. Wij gaan zorgvuldig aan de slag en zijn vooraf duidelijk over de kosten. Daarom zijn bij onze offertes alle kosten inbegrepen, ook transport en installatiekosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Professionele keukenmontage

Zodra het leidingwerk klaar is, gaan we verder met het plaatsen en afstellen van de keukenkasten. Wij checken of de vloer vlak is en kijken of er nog oneffenheden op de wanden zijn. Alle aansluitingen worden nagekeken en dan kan de plaatsing beginnen.

 

Alle onderdelen van de keuken worden waterpas geplaatst. Zodra het keukenblad en de wasbak op hun plek zitten, wordt het water en de elektra aangesloten. Daarna gaan wij aan de slag met het installeren van de apparatuur zoals een vaatwasser, magnetron, oven en kookplaat. Voordat je het weet is de klus geklaard en kun jij heerlijk genieten van je nieuwe keuken!

 

Een nieuwe keuken laten installeren? Vraag hier gemakkelijk een offerte aan!

WARMTEPOMPEN VOOR NIEUWE EN BESTAANDE WONINGEN

Met een warmtepomp kiest u voor de verwarming van de toekomst. Zowel in nieuwbouw als renovatie. Maar u moet wel de juiste keuzes maken! In functie van uw energiebehoefte én het beschikbare budget. 

HERNIEUWBARE ENERGIE

Welke warmtepomp u ook kiest, u wint altijd. Naast de geothermische warmtepompen zijn ook de prijsgunstige lucht-luchtwarmtepompen en lucht-watersystemen energiezuiniger dan ooit. En dankzij hun hoge efficiëntiecoëfficiënt (COP) voldoet u zonder problemen aan de strengste EPB-eisen voor hernieuwbare energie.

GROOT COMFORT

Zo profiteert u onmiddellijk van een lagere energiefactuur, zonder aan comfort in te boeten. Integendeel! Met de warmtepompen van Energiecenter Geuns verwarmt u uw nieuwe of bestaande woning op lage temperaturen, en toch geniet u van aangename warmte. En net dat is dé sleutel tot energiebesparing.

Content wordt geladen

Content wordt geladen

VENTILATIE OP UW MAAT

Hoe beter we isoleren, hoe belangrijker het is dat we de woning ook goed ventileren. Een ventilatiesysteem C of D is dan ook een absolute must in elke nieuwbouw of energetische renovatie. Bij Energiecenter Geuns krijgt uw ventilatie alle aandacht.

WELK VENTILATIESYSTEEM HEEFT U NODIG?

Twijfelt u tussen systeem C of D? Geen zorgen: wij denken met u mee. In functie van uw wensen, budgettaire mogelijkheden en het gewenste E-peil.

SYSTEEM D OF SYSTEEM C(+)

Dit is de meest uitgebreide manier van ventileren, waarbij u zowel de toevoer- als aanvoerlucht mechanisch controleert met een ventilator. Deze balansventilatie biedt tal van voordelen:

 • Optimale energiescore dankzij warmterecuperatie
 • Ideale vochthuishouding in uw woning
 • Extra comfort in de leefruimte
 • Vraagsturing is mogelijk (op basis van metingen van de luchtkwaliteit)

Daar tegenover staan wel een iets hoger prijskaartje en een beperkt onderhoud.

 

RR-Project B2B

 

Staalbouw is het construeren met staal in de bouwwereld en in de civiele techniek. Het betreft enerzijds op zichzelf staande bouwwerken zoals vakwerkmasten, kranen, en brugconstructies, en anderzijds staalconstructies, die een constructie-element vormen in een gebouw. Gebouwen kunnen zijn opgebouwd uit stalen of hybride draagconstructie, al dan niet met andere karakteristieke stalen bouwdelen. Dergelijke toepassingen zijn te vinden in de utiliteitsbouw, industriebouw, en woningbouw, en verder ook in infrastructurele werken.

Staalconstructies worden in het algemeen opgebouwd uit gewalste balken, het zogenaamde profielstaal, uit plaatmetaal, en of buizen vervaardigd van constructiestaal. In deze staalconstructies worden de constructiedelen met elkaar verbonden door schroeven, lassen of klinken. Een belangrijk ontwerpelement daarbij is de knoopplaat, die de afzonderlijke elementen van de structuur met elkaar verbindt. Sommige bouwconstructies zijn geheel samengesteld uit staal, terwijl veel andere bouwwerken worden opgebouwd uit een skeletconstructie in beton en staal.

Staalconstructies dienen te voldoen aan ontwerpvereisten van stijfheid en sterkte vastgelegd in verschillende normen. De eurocode heeft een algemene norm voor het ontwerp van staalconstructies, de Eurocode 3: Ontwerp van staalconstructies (EN 1993). Stalen componenten, die aan het weer worden blootgesteld, dienen te worden voorzien van een oppervlaktebehandeling ter beschermd tegen corrosie. In bouwconstructies worden ook eisen gesteld aan de brandveiligheid, waaraan kan worden voldaan door het gebruik van brandwerende coatings.

bron: wikipedia

Content wordt geladen


Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte, waarbij het materiaal op de verbindingsplaats in vloeibare of deegachtige toestand wordt gebracht (hoewel er ook uitzonderingen zijn, zie kouddruklassen), terwijl al of niet materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd, waarbij continuïteit ontstaat tussen de te verbinden delen.

Anders dan bij solderen smelt bij lassen ook het materiaal van het werkstuk, dus niet alleen het toevoegmateriaal.

Bron: Wikipedia

Content wordt geladen